Skip to main content

Du har säkert hört talas om vattenskidor. Men vad är det egentligen? Vad är utrustningen och tekniken? Och vilka är hälsofördelarna med denna extrema sport? Om du är ny inom sporten, här är några tips för nybörjare. Nedan listas några av de viktigaste termerna du behöver känna till innan du börjar med denna sport. Dessa termer hjälper dig att få en bättre förståelse för sporten och hur den skiljer sig från andra extremsporter.

Sport av Ralph Samuelson

Efter en misslyckad mataffär bestämde sig Ralph Samuelsons far för att investera i areal i Lake City, Florida, och byggde ett litet hus. Samuelson inspirerades av sin brors entusiasm för vattensporter och började snart lära ut vattenskidor. På sin 19-årsdag testade Samuelson att åka skidor utan extra bräda. Han lärde sig att vinkla sina skidor uppåt och den 2 juli lyckades han ta sig upp på vattnet utan extrabrädet.

Tekniker

Det finns många tekniker för vattenskidor. Det första är att luta sig lite bakåt medan du cyklar. Detta hjälper dig att hyvla ut skidorna och balansera din vikt jämnt mellan hälarna och fötterna. Du kan också hålla ditt skidhandtag i antingen vertikalt eller horisontellt läge. När du har lärt dig hur du gör det kan du flytta till repet eller börja åka från bommen. Då är du redo för en ny utmaning! Lär dig de rätta teknikerna för vattenskidor nedan!

Utrustning

Det finns många typer av vattenskidor tillgängliga, alla med sin egen specifika utrustning. Den viktigaste utrustningen är bindningen, som ger fysiskt stöd och komfort till skidåkaren. Den idealiska bindningen är gjord av gummigummi som är ungefär en kvarts tum tjock. Annan väsentlig utrustning inkluderar en flytanordning, som består av en skumkärna och nylonband förstärkta med encelliga polymerer. Alla dessa föremål är viktiga för vattenskidåkning, men några extra detaljer kan göra stor skillnad i din njutning. Läs mer twonevent.se

Hälsofördelar

Som träning har vattenskidåkning många hälsofördelar. Det förbättrar det kardiovaskulära systemet, minskar risken för kranskärlssjukdom och ökar nivån av bra kolesterol. Vattenskidor kräver en halvknäböj under hela passet. En entimmes session bränner cirka 400 kalorier. Dessutom hjälper vattenskidåkning till att stärka benen och magmusklerna. Detta hjälper till att förhindra ryggsmärtor när du åker skidor. Och vattenskidor kan vara ett utmärkt sätt att hålla sig i form i alla åldrar!

Säkerhet

När du åker vattenskidor är det viktigt att du är medveten om de grundläggande reglerna för båtliv och säkerhet. Åk aldrig skidor på välbesökta banor och åk inte skidor i områden där det kan finnas fiske. Spana alltid i vattnet innan du går. Man vet aldrig vad som döljer sig under ytan. Det finns många faror du måste vara medveten om och undvika. Följ dessa riktlinjer för din egen och andras säkerhet.