Skip to main content

När du cyklar utför, försök att inte låta din tyngdpunkt komma bort från fästet. Försök att hålla ditt sinne fokuserat på vad som ligger framför dig och försök att förutse vad du kan stöta på på kursen. Mest av allt, njut av upplevelsen! Om du någonsin har provat downhillcykling, vänligen dela dina tips med oss. Du kan också använda den här artikeln som en guide. Vi hoppas att du kommer att ha nytta av det. Tänk bara på att din säkerhet är din högsta prioritet!

Luta dig mindre och styr lite mer i kurvorna

När de förbereder sig för en kurva trycker cyklister ned på den yttre pedalen och lutar sin cykel i svängen. Snabbare svängar kräver mer magert. Underkroppen vinklas in i hörnet, medan överkroppen förblir upprätt. Efter att ha lämnat svängen rätar de försiktigt på cykeln. Detsamma gäller styrning. Denna enkla teknik kommer att förbättra dina kurvtagningsfärdigheter på nolltid.

Undvik hårda lutningar

Bland de viktigaste sakerna att komma ihåg när du cyklar utför är att undvika hårda lutningar. Många downhillcyklister gör misstaget att luta sig för hårt i en kurva och det kan leda till olyckor. För att undvika hårda lutningar bör ryttaren gå in i en kurva med en bredare radie än svängen. Detta kommer att hjälpa cykeln att få mer grepp och minimera risken för en olycka.

Undvik hårda bromsar

Använd neutrala bromsar när du går nedför. Du kan göra detta genom att hålla pedalerna mellan klockan tre och klockan nio. Det är viktigt att se före dig, vilket hjälper dig att förutse förändringar i vägytan, riktningen och andra förare. Om du gör detta för mycket kommer du att dra i bromsarna, vilket kommer att få ditt däck att blåsa ut. Dessutom riskerar du att träffa andra cyklister och skada din cykel. Läs mer skanedelen.se

Undvik akromioklavikulära skador

AC-leden, även känd som akromioklavikularleden, är en komplex koppling mellan skulderbladet och nyckelbenet. En skada i AC-leden kan drabba vilken ryttare som helst, men den är vanligast hos downhillcyklister. AC-leden är fäst vid skulderbladet med en tunn sena som kallas acromion. Om en AC-ledskada orsakas av en krock eller kollision med en annan cyklist, eller ett element, såsom en sten, kan akromioklavikulär separation inträffa.

Behåll en böjning i dina armar och ben

Du kommer att vara mindre benägen att drabbas av skador om du bibehåller en böjning i dina armar och ben när du cyklar utför. Även om raka lemmar kan verka lite besvärliga, kommer de att hålla din kropp i en bra, balanserad position medan du rider. Det bästa sättet att bibehålla en böj i armar och ben när du cyklar utför är att titta framåt, inte ner på vägen. Att titta ner kommer att få din kropp att spänna sig, vilket kommer att minska din kontroll och orsaka obehag. Se till att slappna av dina muskler genom att skaka dem eller rycka på axlarna. Du kan också koppla av genom att titta uppåt, röra vid tårna eller nå dina armar och ben. Andas djupt för att lugna dig själv.