Skip to main content

Mobilspel har blivit alltmer populära de senaste åren, och det finns idag många olika typer av spel att välja mellan på sin smartphone eller surfplatta. Här är några exempel på populära mobilspel:

  • Candy Crush: Candy Crush är ett av de mest populära mobilspelen på marknaden. Det handlar om att matcha olika godiskolumner för att få bort dem från spelplanen. Ju fler godisar man matchar, desto högre poäng får man. Candy Crush är ett så kallat ”match-three”-spel, vilket innebär att man måste matcha minst tre godisar av samma färg för att få bort dem från spelplanen.

  • Pokémon GO: Pokémon GO är ett spel som har blivit mycket populärt sedan det lanserades 2016. Det handlar om att fånga olika Pokémon-karaktärer i sin omgivning, genom att använda GPS och kameran på sin mobiltelefon. Pokémon GO har också en mängd olika funktioner, som exempelvis möjligheten att tävla mot andra spelare i ”gym”-strider och att förbättra sina Pokémon-karaktärer genom att träna dem.

  • Fortnite: Fortnite är ett battle royale-spel som lanserades 2017. Det handlar om att vara den sista personen som överlever på en öde ö, genom att bygga skyddande strukturer och bekämpa andra spelare. Fortnite har också en mängd olika spelvarianter, som exempelvis ”Save the World”-läget där man försvarar sig mot horder av monster.

  • Snake: Snake är ett gammalt spel som var populärt på gamla mobiltelefoner på 1990-talet. Det handlar om att styra en orm genom en spelplan, utan att krocka med väggarna eller sig själv. Ormen växer ju längre man spelar, och man måste därför se till att inte krocka med något. Snake är ett enkelt spel, men det kan vara beroendeframkallande.

Oavsett vilket mobilspel man väljer att spela, är det viktigt att inte låta det ta för mycket tid och att inte spela för länge i sträck. Det är bra att ta pauser och göra andra saker mellan spelsessionerna, för att inte bli för beroende av spelen.